Кућа Добрих Вести

Login

Божић, прилика за добра дела

Оцените овај чланак
(2 гласова)

H-Sv-PantelejmonaБЕОГРАД – Прослава рођења Исуса Христа – Божић и обележавање овог великог хришћанског празника у миру и слози у кругу породице, увек подстиче и на мисли и дела о ближњима и за ближње којима је наша помоћ потребна.

Тако се и цркве укључују у организовање прикупљања конкретне новчане помоћи за своје Парохијане којима је потребна, јер су се нашли у невољи (као што, на пример, чини Црква Светог Пророка Илије у београдском насељу Миријево), а то се чини и за сваког другог угроженог човека, али и за низ других хуманих циљева, као што је и сама изградња Храмова.

 

"Круг хиљаду по хиљаду" за Храм Светог Пантелејмона

 

Тако је, на пример, Храм Светог Великомученика Пантелејмона, такође у београдском насељу Миријево, организовао акцију “Круг хиљаду по хиљаду за наш нови Храм”, која траје и пружа могућност сваком човеку да учини добро дело.

Ради се о великој општој акцији прикупљања добровољних новчаних прилога за довршетак изградње тог Храма и његовог Црквеног дома.
За ту акцију је израђена разгледница са фотографијом Храма, свака има свој серијски број и кошта 1.000 динара.

Куповином разгледница, једне или више, помаже се изградња Храма, за шта историјску потврду представља серијски број. Лепа успомена на добро дело усмерено ка вечности.

 

Ко цркви даје Богу позајмљује

 

У Храму Светог Великомученика Пантелејмона истичу и да ко Цркви даје Богу позајмљује, а Бог ником дужан не остаје.

Сви који желе да донирају завршетак изградње Храма и независно од покренуте акције могу то да учине директно у Храму, или путем уплатнице, а све информације се могу добити на телефон канцеларије у Храму 011/3433-781 или директно од старешине Храма Протојереја Миленка Карана на телефон 064/800-4160

Адреса на којој се налази Храм је: Војина Ђурашиновића Костје број 2. у београдском насељу Миријево.

Извор: Кућа добрих вести


Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија