Кућа Добрих Вести

Login

Књижевно вече у Салону Слободан Марковић – Либеро Маркони

Оцените овај чланак
(5 гласова)

liberomarkoniБЕОГРАД - Салон књижевника и сликара Слободан Марковић – Либеро Маркони одржао је синоћ прво књижевно вече након летње паузе у прелепој сали Народног универзитета “Божидар Аџија” на Врачару (београдска општина).

Вече је отворила Ксенија Марковић која је прочитала песму “Једном у граду ко зна ком” чувеног српског песника, књижевника, новинара и сликара Марконија по коме је Салон, који је почео са радом пре девет година, и добио име. Потом је и свако од присутних уз пратњу клавира прочитао нешто из свог књижевног опуса.
Балша Рајчевић – вајар, сликар, песник и ликовни критичар прочитао је једну своју песму. 

Београд припада уметницима

Потом је и Слободан М. Стефановић, књижевник и историчар уметности, прочитао своју песму посвећену Марконију „Јужни булевар“ која је добила трећу награду у Немачкој, а онда је уследила и његова песма „Београд припада уметницима“.
После је и Никола Јевтић – Фрулаш, писац и дечје и љубавне и родољубиве поезије прочитао своју љубавну песму „Теби на дар“, као и једну из његовог опуса дечје поезије „Заљубљени жабац“.
Сатиричар Мирослав Косовић, који је на клавиру и пропратио цео догађај дајући му посебну, романтичну ноту, прочитао је своју сатиричну приповетку „Срећа шта ли је?“.

 

                                                   
Прочитане су и песме „Несхватање“ и „Носталгија“ које су ушле у антологију „Најлепше љубавне песме српских песникиња“ Гордане Симеуновић.
Потом је уследио и нови круг читања књижевних остварења тих врсних књижевника.
Све је било пропраћено бурним аплаузима и пријатним звуцима клавира.
Салон одржава вечери сваке последње среде у месецу и на њима су добродошли сви који се баве књижевношћу.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 26 септембар 2013 18:48
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија