A+ A A-

Бесплатна школа танга за основце - годину дана пројекта

Оцените овај чланак
(6 гласова)

tangofiksnasБЕОГРАД - Плесна манифестација поводом успешног завршетка прве године пројекта бесплатне школе аргентинског танга за основце организована је синоћ у београдском Центру за развој аргентинског танга – “Танго Натурал.

Бесплатна школа аргентинског танга за основце и бесплатна школа аргентинског танга за средњошколце су јединствени пројекти оваквог типа у Европи, не само због њиховог некомерцијалног карактера, већ и због чињенице да овакав програм систематске едукације младих о тангу као начину невербалне комуникације, креативног израза и здравог начина живота, не постоји ван Буенос Аиреса у Аргентини.

Јединствен пројекат бесплатне школе танга и за средњошколце

На овом догађају били су присутни како полазници бесплатне школе танга за основце, тако и полазници бесплатне школе танга за средњошколце, као и све друге генерације професионалних и аматерских плесача аргентинског танга. Плесни подијум делиле су генерације у распону од седам до 77 година.

 

                       tangodtris


Многе студије показују колико конструктиван утицај на појединца и заједницу има аргентински танго као плес, али и као култура која подстиче вредности толеранције, поштовања и саосећања.

Младима су часови танга место сусрета, упознавања и дружења уз танго музику и покрет, али и место на којем се свакодневно могу окупити и одрастати у здравом и креативном окружењу.

Плеши као да те нико не гледа

У Центру за развој аргентинског танга, Ресавска 28, одржана је у мају последња овосезонска презентација аргентинског танга и начина рада у школи поводом новог уписа у Танго Натурал који и даље траје за све љубитеље .

Часови нове групе су средом и четвртком од 21:00 до 22:30 сати.

 

Уколико нисте дошли на презентацију или први, бесплатни час, можете нам се придружити на неком од наредних часова. Сваки први час је бесплатан. Упис траје до формирања групе, а наш тим је велики и спреман за индивидуални рад са онима који се прикључе накнадно, наводе у Танго Натуралу и поручују да су сви на часове добродошки и као посматрачи:).

 

Институт Танго Натурал редовно организује различите презентације аргентинског танга било да им је повод нови упис, или нека друга активност, односно, пројекат.
Презентације су, обично, осмишљене као интерактивне представе које имају за циљ да људима жељним да науче да плешу танго приближе сазнање о томе зашто је танго тако занимљив феномен, плес који осваја свет.

 

Већина ставова везаних за танго производ су предрасуда насталих захваљујући холивудским интерпретацијама ове културе. Танго је чаробни светски језик тела који убразно осваја хиљаде људи широм планете. Дођите да чујете зашто је свет танга тако неодољиво привлачан!

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 13 јун 2014 11:25
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани