A+ A A-

„Денјуб Фан Фест“ у Доњем Милановцу

Оцените овај чланак
(3 гласова)

danube3434678878БЕОГРАД - Фестивал „Danube Fun Fest“ (Денјуб Фан Фест), други по реду, биће одржан од 9. до 14. августа у Доњем Милановцу, најављено је на конференцији за новинаре Туристичке организације општине Мајданпек, одржаној у просторијама Туристичке организације Србије.


Млади из различитих земаља света ће се од 9. до 14. августа у граду на Дунаву дружити, али и учити, надметати у спортовима, обилазити знаменитости Националног парка Ђердап и уживати у концертима на обали реке. Гости из Алжира, Азербејџана, Турске, Грчке, Либана, Италије, Немачке ће представити своју земљу,не само на спортским турнирима, већ и на „Раскршћу култура – Cultural Crossroads“ кроз храну, обичаје, плес и интересантне приче.


У музичком делу програма наступиће ДЈ Гарније, Гео Да Силва, Бед Копи, Кики Лесендрић и Пилоти и Оркестар Данијеле Веселиновић.


Организована је и промотивна понуда, тако да ће за пет дана улазнице и смештај и доручак у хотелу Лепенски вир коштати 100 евра.


У оквиру програма, сви који дођу моћи ће да уживају у играма без граница, едукативним екскурзијама, журкама и концертима и међународним спортским турнирима.

 funfest

Карте за три дана могу се набавити по цени од 1.500 динара, два дана 1.200 динара и један дан 800 динара.


Међународни спортско-едукативни „Danube Fun Fest“ разликује то што у први план ставља међународну сарадњу младих, промоцију здравог начина живота, активизам и волонтеризам.


На конференцији су о значају ове манифестације и лепотама крајолика у коме се одржава Фестивал говорили Иван Мораревић, координатор за маркетинг и планирање из Туристичке организације општине Мајданпек,
Петар Јовановић, председник Удружења грађана „Иницијатива младих Хоћу!Могу!“ из Доњег Милановца и Тијаго Фереира из Бразила, координатор за међународну сарадњу из Србије за младе који живи и ради у Србији већ четири године.


Јовановић је, између осталог, истакао да ове године Фестивал први пут има подршку Европске уније и да се очекује учешће око 40 странаца који ће представити своје земље и помоћи у организацији фестивала.


Мораревић је указао на лепоте Ђердапа где су настале неке од најлешших фотографија које приказују Србију, али је рекао и да су том крају недостајали забавни програми, док је Фереира истакао значај омладинског туризма.


На крају су позвани сви љубитељи оваквих манифестација да дођу у Доњи Милановац, јер је добар провод у врелим летњим данима свих пет дана Фестивала загарантован.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 06 август 2016 19:27
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани