Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за доделу награде „Доситеј Обрадовић“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dositejggggБЕОГРАД - Задужбина „Доситеј Обрадовић“ расписала је јавни позив – конкурс за доделу награде „Доситеј Обрадовић“ за животно дело за 2016. годину.


Награда се додељује за животно дело за све дисциплине науке, просвете, књижевности и културе, којима припада, или их је у српској средини утемељио наш велики писац и просветитељ Доситеј Обрадовић: филозофију, етику, естетику, теорију и историју књижевности, компаратистику, све књижевне жанрове, лингвистику, различите гране педагошко-психолошке теорије и праксе, преводилаштво и све видове културног посредништва и комуникације.


Право учешћа на конкурсу имају држављани Републике Србије, као и других држава, чије стваралаштво, представља највиши допринос српској култури и њеној афирмацији у свету.


Конкурс је објављен и на сајту Задужбине у складу са Правилником о додељивању награде „Доситеј Обрадовић“ и почиње да тече од 10.11.2016. а завршава се 23.12.2016.


О правилима и условима конкурса, награди и контактима, можете се информисати на сајту Задужбине www.dositejeva- zaduzbina.rs.


Пријаве слати у пет примерака на адресу: Задужбина „Доситеј Обрадовић“, Отона Жупанчича 42/4, Београд, и по могућству, путем електронске поште Задужбине Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .


Награда се додељује уз подршку Министарства културе и информисања, са циљем да подстиче научно, културно и просветно стваралаштво, као и унапређење српских духовних веза са другим народима и културама.

 

 


Последњи пут измењено среда, 14 децембар 2016 12:28
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија