Кућа Добрих Вести

Login

Проглашени најбољи спортисти са инвалидитетом Београда

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dscБЕОГРАД – На свечаности којим је обележена једна од најтрофејнијих година параолимпијског спорта Србије у Старом двору Скупштине Града Београда, представљени су најуспешнији спортисти са инвалидитетом Београда и уручена признања колективима и појединцима који су посебно допринели развоју ове сфере друштвеног живота која без сумње добија све запаженије место у нашој средини.


Уз присуство бројних најеминентнијих спортиста и спортских стручњака, као и представника низа организација и удружења, предузећа и институција са простора не само Београда, епитет најбољих међу најбољима за ову годину понели су Данијела Јовановић, свестрана спортисткиња која је ове година освојила медаље на неколико наступа у бициклизму али и бронзану медаљу на првенству Европе у паратеквонду и Жељко Димитријевић, код мушкараца, који је са обореним сопственим светским рекордом одбранио златну медаљу у атлетској дисциплини бацања чуња у Бразилу на параолимписким играма, док је за најбољу екипу проглашен Атлетски клуб „Погледи“.


Још једном је наглашен несумњив значај спорта за афирмацију и даље побољшање друштвеног положаја особа са инвалидитетом и интерес заједнице да пружи сву подршку настојањима у том погледу а међу добитницима признања су поред осталих Секретаријат за спорт и омладину и Секретаријат за социјалну заштиту Скупштине Града, али такође и Факултет за спорт и физичку културу, Спортски савез Београда, Компаније „Телеком“ и „Мирос“, као Спортска редакција РТС и Спортски журнал, док је плакета за животно дело уручена једном од најугледнијих стонотенисера са ових простора, и такмичару и тренеру, Зорану Гајићу.


Носилац организације ове свечаности која је традиционална је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, док је реализација исте омогућена захваљујући разумевању и подршци Града Београда, Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту, чији су представници заједно са представником Канцеларије за младе и сарадњу са удружењима и уручили признања спортистима.


Одржано првенствo Београда у пливању за особе са инвалидитетом


Првенствo Београда у пливању за особе са инвалидитетом успешно је одржано на пливалишту Бањица у организацији Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, а под покровитељством Скупштине града – Секретаријата за спорт и омладину.


На првенству је учествовало око 60 – так најбољих пливача са инвалидитетом из Београда, разних категорија инвалидности, надметајући се у дисциплинама 50 и 100 м слободним стилом.


Победници по категоријама су : Никола Бошњак, Шћепан Зорић, Игор Деспотовић, Ненад Михајловић, Ивана Баркић, Лав АнрићАна Јововић, Тибор Илић, Теодора Баљак, Зоран Јеремић.


Најбоље време такмичења остварила је репрезентативка Ана Јововић у трци на 50 метара – 35,24 секунди.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 22 децембар 2016 21:19
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија