Кућа Добрих Вести

Login

Премијера мјузикла "Мистер долар" у Позоришту на Теразијама

Оцените овај чланак
(4 гласова)

dolaraerer565656БЕОГРАД - Премијера мјузикла "Мистер долар" биће одржана у петак, 10. фебруара, у Позоришту на Теразијама

 

То је први комад Бранислава Нушића адаптиран у мјузикл. Редитељ овог мјузила је Владимир Лазић, а у том адаптираном комаду Нушића у коме се он смеје у лице скоројевићима и где се прати прича о увређеном адвокату Александру Матковићу који ће уз помоћ медија извести један "друштвени експеримент" играју глумци Радослав Раде Марјановић који тумачи лик адвоката Матковића, Марко Гверо у лику конобара Жана-Јована Тодоровића, Душица Новаковић која глуми бескрупулозну уредницу таблоидног листа "Истина" Коку-Ковиљку Јуришић, док Душан Каличанин, као мушкарац, тумачи лик стриптизете и старлете Лулу, а ту су и многи други глумци. Драматург и писац текстова сонгова је Жељко Мијановић, композитори су Нинослав Адемовић и Александар Седлар, кореограф Милица Церовић, костимограф Вања Поповић, а у реализацији мјузикла учествују и многи други, тако да је укључено 100 људи, како на сцени, тако и ван ње.


Ово је актуелна друштевена комедија, рекао је Лазић на конференцији за штампу одржаној у фоајеу Позоришта на Теразијама, додавши да је Нушићево дело освајано корак по корак, као да се ишло кроз пустињу и прашуму. Лазић је рекао да би Нушићево дело једино у модернизованој верзији наслова могло да буде "Мистер евро".


Мијановић, као аутор сонгова, истакао је да ће сонгови из овог мјузикла сигурно бити слушани, а Церовић, која први пут ради као кореограф у мјузиклу у овом позориишту, оценила је, одговарајући на питање новинарке Куће добрих вести, сарадњу са глумцима одличном, као и да је било мноштво анегдота.

dtersazije

 

Раде Маријановић, коме је ово 21. улога, рекао је да се ради о делу у коме је приказана елита каква је била, каква је сада и каква ће бити у будућности, док је Гверо, коме је ово прва улога у мјузиклу, рекао да је то за њега било велико искушење, али да воли изазове.


Новаковић је истакла да је било задовољство радити Нушића, јер се кроз Нушића испитује менталитет људи. Она је додала да балет и хор употпуњују сцену, док су композитори Адемовић и Седлар говорили о ужитку у музици кога ће имати гледаоци овог мјзикла. Нушић је писац за сва времена и у свим облицима, тако да и Кућа добрих вести препоручује ову премијеру.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 06 фебруар 2017 21:01
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија