Кућа Добрих Вести

Login

Промоција албума Марка Луиса

Оцените овај чланак
(3 гласова)

luisovsinБЕОГРАД - Kантаутор Марко Луис одржао је концертну промоцију новог албума „Бескрај“ у Установи културе "Пароброд", у Београду.


На новом албуму је присутан утицај балканске и оријенталне музике са примесама џеза, фанка, попа, регеа.


Ово издање представља шарену комбинацију звукова који путују од Балкана преко Јордана до Индије и спајају се у једну богату целину којом жанровски преовладавају соул и « ворлд мјузик » (world music)).


На албуму се налазе и две композиције Марковог оца, чувеног певача Љубише Стојановића Луиса, које је обрадио заједно са Василом Хаџимановом и Влатком Стефановским.


„Песме "Довиђења" и "Цвеће цафнало" су мање познате песме мога оца али су моје омиљене. Увек ми је била жеља да ова два дела забележим једног дана на траку и испунила ми се жеља.“, рекао је Марко који је албум посветио родетиљима.


„Бескрај“, албум издат две године након Марковог првог самосталног албума, састоји се од једанаест песама, од којих су девет дуети.

 

lusisvira

 

“Kад год сам куповао музичке албуме увек сам тражио прво да преслушам дуете. Било ми је најзанимљивије када различити извођачи сарађују и направе спој својих интерпретација и својих стилова. На овом албуму сам решио да цео албум буде спој различитих енергија и култура широм света”, изјавио је Марко.


Поред тога што пева, Марко се потписује и као композитор, аранжер и дизајнер звука.


На албуму гостују Влатко Стефановски, Васил Хаџиманов, Божо Врећо, Бобо, Аднан Шаран и многи други.


Албум је објавила издавачка кућа “Лампшејд медија” (Lampshade Media).


На промоцији новог Марковог албума били су присутни чланови његове породице, међу којима његова мајка Дуда, али и многобројни пријатељи и колеге овог музичара, а један од њих је и Васил Хаџиманов, који је као и сарадник на албуму, сео за клавир и узео учешће у самој промоцији.


Сви они су подржали овог талентованог музичара, а он им се топло захвалио и речима и песмом.


Ми смо уживали, уживајте и ви!


ОВДЕ можете преслушати песме са новог Марковог албума “Бескрај”.



Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 21 април 2017 13:34
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија